Traiteur Steffen, naar gezonde maaltijden!

Les organismes de contrôle vérifient vos produits biologiques afin de délivrer le certificat biologique

Traiteur Steffen is al sinds 1989 actief als cateraar, maar levert ook gezonde maaltijden aan scholen. Daar is hun engagement voor bio ontstaan en sinds kort zijn ze ook gestart met enkele biologische groentemaaltijden.

Waarom zijn ze gestart met bio?

Alles begon in Steinfort, een klein dorp in Luxemburg, waar meester-slager Frank Steffen in 1989 Maison Steffen oprichtte. Vandaag trekken ze steeds meer de lokale kaart en stellen ze met trots hun biologisch aanbod voor. Dit familiebedrijf is ook steeds trouw gebleven aan zijn visie om gezonde voeding te promoten.

Dankzij hun ligging, vlakbij de Belgische grens, bedienen zij ook de Belgische provincie Luxemburg. Ze zijn actief als cateraar van evenementen, maar ze leveren ook gezonde maaltijden aan scholen. Vanuit dit engagement is ook hun passie voor bio gegroeid. “De leerlingen van de Steinfort-school wilden we een gezond eetpatroon bijbrengen, zodat ze minder teruggrijpen naar junk food”, vertelt kwaliteitsdirecteur Reynald Debargue.

Om dit mooie idee uit te werken, biedt de cateraar ook ateliers aan waarin ze deze kinderen betere eetgewoontes aanleren, tonen hoe ze voedselverspilling kunnen tegengaan door te koken met restjes…

In de eerste plaats is de onderneming Steffen eigenaar van 5 traditionele slagerijen en hun befaamde “take away”-delicatessenwinkel aan het station van Luxemburg. Bio past echter in hun streven naar meer duurzaamheid, en daarom besloten ze het gamma “Atelier bio” te ontwikkelen. Dit zijn gezonde groentemaaltijden, in vacuümverpakt, zodat ze snel opgewarmd kunnen worden.

Gedreven door waarden

Als familiebedrijf hebben ze altijd al veel belang gehecht aan bepaalde waarden. Hun ingrediënten worden lokaal aangekocht om hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Ze verkiezen steeds het ambachtelijke boven massaproductie. Tot slot willen ze ook dichtbij hun klanten blijven, in hun winkels is het sociale aspect belangrijk.

Om hun klanten te tonen dat het echt menens is met hun engagement voor bio kozen ze sinds begin 2020 ook voor het Biogarantie-label.

Bekroningen

Elk jaar worden de Luxemburgse bedrijven bekroond door de Luxembourg Movement for Quality and Excellence (MLQE) die hun hun productieproces en diensten afstemmen op wat er leeft bij hun klanten. In 2018 ontving de Steffen Groep de “Luxembourg Silver Quality Prize”.

In 2019 ontvingen ze het label “Made in Luxembourg” te tonen, uitgereikt door het Ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken, de Luxemburgse Kamer van Koophandel en de Kamers van Koophandel. Ze zijn enorm trots om dankzij dit label de oorsprong van hun knowhow, hun diensten en hun ambachtelijke producten te kunnen tonen.

Vind traiteur Steffen op internet www.steffen.lu, op Facebook, op Instagram of hun eigen You Tube-kanaal.