Professionals

Met het Biogarantie Belgium-label kunnen biologische bedrijven aantonen dat ze bijzondere aandacht besteden aan lokale herkomst, duurzame verpakking, transport, eerlijke handel, enz. Zo vormt Biogarantie een sterke aanvulling op het Europese biolabel.

BOEREN

De teeltmethodes van Biogarantie Belgium-boeren voldoen aan strenge normen. De producten moeten op de meest milieuvriendelijke manier geteeld worden. Er mogen geen synthetische pesticiden gebruikt worden. De boer draagt bij aan een grotere biodiversiteit en waarborgt de natuurlijke bodemvruchtbaarheid. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het welzijn van de dieren door te zorgen voor goede huisvesting en regelmatige toegang tot open ruimte en weiland. Aansluiten bij zo'n beweging brengt bepaalde verplichtingen met zich mee, maar levert vooral voordelen op:

Deelnemen aan een serieuze beweging houdt bepaalde verplichtingen in, maar levert vooral een echte meerwaarde op:

VERWERKERS/VERDELERS

Onze leden gebruiken uitsluitend ingrediënten van gecontroleerde herkomst. Zij besteden bijzonder veel aandacht aan hun producten en garanderen nitriet- en nitraatvrije voeding. Tijdens de verwerking blijven de biologische integriteit en de voedingskwaliteit van de producten altijd behouden. Onze leden verbinden er zich ook toe transparant te zijn en duidelijk aan te geven wanneer een van hun producten nog in omschakeling is naar bio. Ten slotte is de traceerbaarheid van de voeding altijd gewaarborgd.

Verwerker of verdeler Biogarantie Belgium zijn houdt in:

FOODSERVICES

Ook de horeca en catering kunnen hun bio-activiteiten in de kijker zetten. Zowel voor cateraars als restaurants is ons label een meerwaarde. Dankzij de verschillende beschikbare opties kunnen onze leden ervoor kiezen om hun menu geheel of gedeeltelijk te certificeren. Ze hebben ook de mogelijkheid om een bepaalde activiteit te certificeren en zo biovoeding aan te bieden tijdens een specifiek evenement. De Biogarantie Standaard voor horeca en catering is erkend door de Brusselse en Waalse overheid. Het is een verplichte certificering voor foodservices die communiceren over hun bio-aankopen of -specialiteiten.

Gecertificeerd zijn als Biogarantie foodservice betekent:

VERKOOPPUNT

De Biogarantiewinkels zijn het uithangbord van de Belgische biosector. Ze bieden de consument het bio-assortiment dat hij verwacht van een biowinkel. De kwaliteit van de voeding en andere verkochte producten is altijd gegarandeerd. Dankzij de duidelijke en nauwkeurige etikettering kunnen klanten met vertrouwen winkelen. De herkomst en traceerbaarheid van de producten zijn makkelijk na te gaan.

Biogarantie-verkooppunt zijn houdt in: