Professionals

Met het Biogarantie België certificaat kunnen biologische bedrijven aantonen dat ze bijzondere aandacht besteden aan lokale herkomst, duurzame verpakking, transport, eerlijke handel, enz. Op die manier vormt Biogarantie een sterke aanvulling op het Europese biolabel.

BOEREN

De producenten van Biogarantie België moeten voldoen aan strenge normen voor hun productiemethoden. Zij zetten zich in om hun producten zo milieuvriendelijk mogelijk te verbouwen. Ze gebruiken geen pesticiden en bevorderen het ecosysteem en de biodiversiteit als bron van voedingsstoffen voor de planten. De boeren besteden bijzondere aandacht aan het welzijn van de dieren door te zorgen voor goede huisvesting en regelmatige toegang tot open ruimte en weiland.

Deelnemen aan een serieuze beweging houdt bepaalde verplichtingen in, maar levert vooral een echte meerwaarde op:

VERWERKERS/DISTRIBUTEURS

Onze leden gebruiken alleen ingrediënten van gecontroleerde oorsprong. Zij besteden bijzondere aandacht aan de aard van hun producten en garanderen nitriet- en nitraatvrije voeding. Tijdens de verwerking blijven de biologische integriteit en de voedingskwaliteit van de producten altijd behouden. Onze leden verbinden zich er ook toe transparant te zijn en duidelijk aan te geven of een van hun producten omschakelt naar biologisch. Ten slotte is de traceerbaarheid van het voedsel altijd gewaarborgd.

Als verwerker, distributeur Biogarantie België :

RESTAURANTHOUDERS / TRAITEURS

Ook de horeca kan haar biologische activiteit bevorderen. Of de exploitanten nu cateraars of restauranthouders zijn, onze certificering is een echte toegevoegde waarde. Dankzij de verschillende beschikbare opties kunnen onze leden besluiten hun menu geheel of gedeeltelijk te certificeren. Ze hebben ook de mogelijkheid om hun bedrijf te certificeren en biologisch voedsel aan te bieden bij speciale evenementen. Het Biogarantie lastenboek voor de horeca is erkend door de Brusselse en Waalse autoriteiten. Het is een verplichte certificering voor elke restauranthouder die communiceert over zijn biologische aankopen of specialiteiten.

Een Biogarant restaurant of cateraar zijn:

PUNT VAN VERKOOP

De verkooppunten van Biogarantie zijn de vitrines van de Belgische biologische sector. Zij bieden de consument het biologische assortiment dat hij verwacht van een biologische winkel. De kwaliteit van voedsel en andere consumptiegoederen is altijd gegarandeerd. Dankzij de duidelijke en nauwkeurige etikettering kunnen klanten met vertrouwen winkelen. Zij kunnen gemakkelijk de oorsprong en traceerbaarheid van de producten controleren.

Een Biogarantie verkooppunt zijn: