Consumenten

Onze boeren en Belgische kennis promoten

Door Biogarantie Belgium-producten te consumeren/kopen, steun je onze lokale boeren in hun inspanningen om gezond te produceren en tegelijkertijd zorg te dragen voor het milieu. Biogarantie komt op voor een eerlijke vergoeding voor biologische boeren (eerlijke prijs!) en promoot de verkoop van hun producten (primair of verwerkt) in de handel.

Door producten met het Biogarantie Belgium label te kopen, financier je een 100% Belgische en biologische handel met sterke sociale en ecologische waarden.

De geschiedenis van bio

Biogarantie

Het Biogarantie-label, dat eind jaren 80 in het leven werd geroepen, is het resultaat van een spontane groepering van burgers rond het concept biologische landbouw. Vanuit de wens om bio te promoten en de waarden ervan te standaardiseren, werden een logo en gemeenschappelijke normen gecreëerd

1987

Europees Label

De eerste biologische verordening werd uitgevaardigd in 1991. Zij dient als rechtsgrondslag voor de biologische certificering in Europa. Sinds 2010 kennen we ook het Europese biologo (het “groene blaadje”) dat verplicht is op biologisch gecertificeerde producten.

1991

Biogarantie Belgium

Het eerste label dat biologische en "made in Belgium" voorwaarden combineert. Het wordt gecontroleerd door onafhankelijke controle-instanties, erkend door de Europese autoriteiten. Het heeft tot doel onze producenten te promoten en ons milieu te beschermen.

2022