Biorganic, 100% biologische catering

De controleurs kijken goed na of alle ingrediënten volledig biologisch zijn alvorens het certificaat af te leveren.

De Belgische traiteur Biorganic combineert gastronomie met biologische, seizoensgebonden gerechten. Tijdens de lockdown hebben ze zich tijdelijk omgevormd tot een lokale, biologische markt. 

Tijdens de horeca-lockdown heeft het cateringbedrijf  Biorganic zich tijdelijk omgevormd tot een lokale biologische markt!  Woon jij in het Brusselse? Dan kan je elke woensdag of zaterdag je verse groente-en fruitmanden, zuivelproducten van de boerderij en tal van andere bioproducten gaan afhalen. Alles is 100% biologisch, maximaal fair trade en lokaal.

Bovendien kunnen klanten die liever niet gaan winkelen ook online hun bestelling plaatsen via ‘Biorganic Drive-In’ in de applicatie Ordeo. Haal je bestelling af zonder je auto uit te komen.  Dat is gegarandeerd veilig!

Wie zijn ze?

Even terug naar het begin: Biorganic werd door 3 partners opgericht in 2010. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een hecht team van 12 bezielde mensen. Hun chefs zijn gepassioneerd door de biologische keuken en bieden u het hele jaar door een breed scala aan lokale en seizoensgebonden producten, volledig afkomstig uit de biologische landbouw.

Het seizoen als inspiratie

Hun recepten zijn telkens geïnspireerd op het seizoen, zodat ze altijd met de beste verse ingrediënten kunnen werken. Op die manier werken ze elk jaar met een lente- en zomermenu en vervolgens een herfst- en wintermenu. Er is natuurlijk ook altijd voldoende keuze tussen vegetarische en veganistische gerechten!

Er is nog meer!

Naast het promoten van lokale en seizoensgebonden producten, gaat dit bedrijf nog verder in hun milieuvriendelijke aanpak. Om hun ecologische voetafdruk te verkleinen weigeren ze te werken met conventionele plastic verpakkingen. Ze gebruiken houten dienbladen en potjes die gemaakt worden uit PLA, een polymelkzuur. Polymelkzuur groeit aan populariteit, het is namelijk niet gemaakt van aardolie maar van een hernieuwbare plantaardige bron.

Thé fait maison- Biorganic

Waarom kiezen ze voor Biogarantie?

Deze 100% biologische cateraar ondersteunt het Biogarantie-label, dat gaat nog verder dan de strenge normen die het Europese biolabel voorschrijft. Zo baseren ze zich op alle fundamentele principes van de biologische landbouw zoals gedefinieerd door de Europese koepelorganisatie, IFOAM: gezondheid, ecologie, zorg en rechtvaardigheid.

Dompel jezelf met gerust gemoed onder in de gezonde en heerlijke gerechten van deze 100% biologische cateraar!

Vind Biorganic op FacebookInstagram en ook op hun website.