Lekker uit eten met Biogarantie

Gegarandeerd bio op restaurant

Daar sta je dan, je hebt honger en je wil een lekker hapje uit eten! Hoe zit dat dan met bio? De Europese regels voor bio voorzien nog niet in een speciale regel voor restaurants en andere foodservices. Regionale overheden mogen eigen regels invoeren. In Vlaanderen kan een restaurant iets als ‘bio’ verkopen zonder zich daarvoor te laten controleren. In Wallonië en Brussel zijn restaurants wel verplicht om dat te doen.

Biogarantie geeft de mogelijkheid aan restaurants en foodservices om jou als klant de nodige garanties te geven over bio. Zo weet je zeker wat je op je bord krijgt. Smakelijk!

Er zijn verschillende formules mogelijk voor foodservices die het Biogarantie-label willen. Zo kan een restaurant kiezen of ze één gerecht bio aanbiedt, of meer dan helft, enzovoort. Dat is ook meteen heel duidelijk voor de klant. Ontdek je met welke vijf formules dat kan.

Een Biogarantie-eetgelegenheid die gekozen heeft om volledig biologisch te werken, voor de volle 100 % dus, herken je aan de grote Biogarantie-sticker aan de ingang en het Biogarantie-certificaat aan de muur. De eetgelegenheden die kiezen voor een andere systeem herken je enkel aan hun Biogarantie-certificaat. 

Het Biogarantie-keurmerk wordt pas toegekend na controle en certificering door één van de drie bevoegde controleorganisaties Tüv Nord Integra, Certisys, Quality Partner.

Zoek jouw Biogarantie-eetgelegenheid via www.biomijnnatuur.be/biopunten.

31