Biogarantie voor de cateraar, grootkeukenchef of horeca-uitbater

Maximaal consumentenvertrouwen voor elke eetgelegenheid met bio

Wanneer je als eetgelegenheid onder Biogarantie-controle staat, geef je maximaal vertrouwen aan de klanten. De klant weet dan zeker: wat aangeduid staat als bio, ís ook bio!

De Europese wetgeving voor bio zegt voorlopig niets over de regels voor foodservices die bio verkopen (horeca, catering, grootkeukens, enz). In Vlaanderen bestaat nog geen verplichte controle voor foodservices die bio verkopen. Wil je als Vlaamse foodservice bio kunnen garanderen aan je klanten, kies dan voor het Biogarantie-certificaat voor foodservices. Er zijn verschillende formules, zodat een certificaat op maat mogelijk is.

Bio op volle kracht 

Ondernemers die kiezen om het Belgische label Biogarantie te behalen, gaan voor bio op volle kracht. Ze hebben extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Laat je je als foodservice ook controleren als Biogarantie-foodservice, dan kan je aan je klanten extra duurzaamheid garanderen.

Een Biogarantie-foodservice mag bovendien het label opnemen in haar communicatie: een sterke troef! Het Biogarantie-label is gekend en geeft het vertrouwen dat je verdient.

 

Biogarantie Belgisch 

Een product dat het Biogarantie Belgisch logo draagt, is geproduceerd in België en ook het primaire ingrediënt moet in België geteeld zijn. 
Voor elke productiesector wordt een berekeningsmodel ontwikkeld om een ‘eerlijke’ referentieprijs te berekenen voor de boer. Eerlijke handel is echter meer dan alleen een eerlijke prijs. Eerlijke handelsvoorwaarden zijn gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. Er dient dan ook minstens één overleg per jaar plaats te vinden tussen de producent en zijn afnemer over volumes, prijsbeleid en kwaliteitsvoorwaarden met het doel om afspraken te maken voor minstens één jaar. Verder is ook een korte betalingstermijn de basis van een duurzame handelsrelatie. De betaling aan de landbouwer dient binnen de 30 dagen na levering te gebeuren.
 

Meer info

Ben je een foodservice en wil je meer weten over bio?