Biogarantie® voor de winkelier

Biogarantie®-winkel voor maximaal consumentenvertrouwen

Verkoop jij onverpakte bioproducten zoals bijvoorbeeld brood, fruit, groenten, granen in bulk, dan ben je wettelijk verplicht om gecontroleerd te worden. Ook als je maar een klein deel bio hebt in je totale assortiment. Deze wettelijke controle zorgt voor helderheid en garantie bij de consument die bio wil kopen. Deze wettelijk verplichte controle legt echter geen norm op qua assortiment. Laat je je bijkomend controleren als Biogarantie®-winkel, dan geef je maximaal vertrouwen aan de klanten. De klant weet met Biogarantie zeker: hier vind ik vlot de bioproducten die ik zoek. En hier kan ik duidelijk zien wat bio is en wat niet.

Met het speciaal certificaat als Biogarantie®-winkel kan je volledig tegemoetkomen aan de verwachtingen van jouw klanten. Wie op zoek is naar een biowinkel, verwacht een breed assortiment biologische voedingswaren: zowel brood, kaas, groenten, fruit, zuivel als een divers aanbod droogwaren. In een Biogarantie®-winkel kan een klant met een gerust hart winkelen, zeker zijn dat hij bio koopt en ook voldoende producten vinden voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Met dit certificaat garandeer je aan de klanten minstens 70% voeding in je assortiment, waarvan minstens 80% bio.

Het Biogarantie®-label gaat voor bio op volle kracht. Producenten en verwerkers die kiezen om het Belgische label Biogarantie® te behalen, gaan voor bio op volle kracht. Ze hebben extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid. Laat je je als biowinkel ook controleren als Biogarantie®-winkel, dan kan je aan je klanten ook deze extra duurzaamheid garanderen door het duurzaamheidscharter dat bij het Biogarantie®-contract hoort.

Een Biogarantie®-winkel mag bovendien het label opnemen in haar communicatie: een sterke troef! Het Biogarantie®-label is gekend en geeft het vertrouwen dat je verdient.

Ben je winkelier en wil je meer weten over bio?