Voeding met Biogarantie

Met aandacht voor extra duurzaamheid

Daar sta je dan, in de supermarkt, de winkel, bij de boer of op de markt. Lekker bio kopen! Je ziet op veel voedingsproducten het vertrouwde Biogarantie-stempeltje staan. Wat betekent dat juist?

Biovoeding zorgt voor een duurzame wereld, hier en nu, elders en later. De wetten voor bio liggen vast in de Europese wetgeving, waar onafhankelijke en erkende controleorganisaties streng op toekijken. Bedrijven die naast het verplichte Europese biolabel kiezen om ook het Belgische label Biogarantie te behalen, gaan voor bio op volle kracht. Ze hebben extra aandacht voor ecologische, sociale en economische duurzaamheid.

Biogarantie vraagt aandacht voor een eerlijke prijs, zorg voor water, energie, biodiversiteit, transport, verpakking en afval. Bedrijven die gaan voor Biogarantie ondergaan dus niet enkel strenge controle op de Europese regels voor bio, maar ze laten zich ook bijkomend controleren. Pas wanneer ze voldoen aan de extra eisen, mogen ze het Biogarantie-keurmerk op hun product plaatsen.

Als je een product met het Biogarantie-label koopt, weet je dat de producent van dit product ernaar streeft

  • dat iedereen in de keten, wereldwijd, een eerlijk loon heeft ontvangen
  • dat de natuur op en rond het landbouwbedrijf gerespecteerd werd
  • en dat de ecologische schade van watergebruik, bereidingstechniek, koeling, transport en verpakking zo klein mogelijk blijft.

Het Europese label voor bio is cruciaal voor de herkenbaarheid van bio. Biogarantie garandeert jou als consument daar bovenop de band met een Belgische producent.

Wat is bio?
Wil je meer weten over bio? Bezoek dan zeker www.biomijnnatuur.be - jouw infopunt over bio!

110